Tanden om trots op te zijn

VAN PREVENTIEVE MONDZORG TOT TANDHEELKUNDIGE BEHANDELINGEN

Maak een afspraak

De tandarts is er niet alleen om u te behandelen wanneer u een gaatje of ontsteking heeft. Het liefst voert hij alleen controles uit, want dat betekent dat alle patiënten met een gezond en stralend gebit rondlopen. Bij Tandartspraktijk Bleekerhûs richten we ons dan ook uitgebreid op preventieve mondzorg. Is een behandeling toch nodig? Dan zorgen we ervoor dat u zich op uw gemak voelt in de stoel.

De halfjaarlijkse controle

Een kopje koffie bij het ontbijt, een appel als tussendoortje en een glas rode wijn aan het eind van de dag. Heerlijk, maar alles wat we eten en drinken heeft wel invloed op de gezondheid van onze mond. Zuren en bacteriën tasten de tanden en het tandvlees aan. Door goed te poetsen en flossen houdt u uw mond gezond. Elk half jaar kijkt de tandarts hoe het er met de gezondheid van uw mond voorstaat. Hoe sterk zijn de tanden, heeft u gaatjes of is het tandvlees geïrriteerd? Tandarts Patrick Vanreckem controleert het allemaal. Waar nodig maakt hij een afspraak voor een vervolgbehandeling. Ook kan hij u doorverwijzen naar de preventieassistente, zodat u meer leert over goede mondverzorging.

Maak een afspraak

Voorkomen is beter dan genezen

Twee keer per dag uw tanden poetsen is niet voldoende om uw mond gezond te houden. Daarnaast verschilt de zorg die de mond nodig heeft per persoon. Rina Kolk is preventieassistente bij Tandartspraktijk Bleekerhûs. Zij verzorgt gebitsreinigingen, maar geeft ook uitleg over goede mondzorg. Zo leert u hoe u ook de moeilijk bereikbare plekjes van uw gebit goed poetst, hoe u moet flossen en welke producten voor u het beste zijn. Met goede mondzorg kunt u niet vroeg genoeg beginnen. Daarom geeft Rina Kolk ook uitgebreid gebitsadvies aan onze jongste patiënten.

Maak een afspraak

Kinderen bij de tandarts

Het gebit van een kind heeft andere zorg nodig dan het gebit van een volwassene. De tandarts weet precies waarop hij moet letten en zorgt ervoor dat ook kinderen zich altijd op hun gemak voelen als ze bij ons in de stoel zitten. We houden de melktandjes en kiezen goed in de gaten. Is het toch een beetje spannend voor uw kleintje? Geen zorgen, we nemen uitgebreid de tijd. Uiteindelijk vinden we het belangrijk dat uw kind zich op zijn of haar gemak voelt bij de tandarts.

Maak een afspraak

Hoe betaalt u de tandarts?

De kosten voor mondzorg voor kinderen vallen onder de basisverzekering en zijn ook niet van invloed op het verplichte eigen risico. Voor volwassenen zijn deze kosten niet opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Toch zijn veel patiënten aanvullend verzekerd. Daarom declareren we de kosten in eerste instantie bij uw zorgverzekeraar. Eventuele bedragen die onder uw eigen bijdrage vallen worden aan u doorberekend.


We factureren via Infomedics. Klik hier voor meer informatie.